Laatse nieuws van KEMP BV

laatste nieuws

18-10-2021

KEMP BV ontwerpt inblaasbeveiliging ter voorkoming van het inblazen in de verkeerde silo.

lees meer ...

16-05-2021

KEMP BV werkt aan een oplossing ter voorkoming van het inblazen in de verkeerde silo.

lees meer ...

nieuwsarchief

Hier vindt u alle voorgaande nieuwsberichten

lees meer...

Hannover messe "21 t/m 25 april "

In de week van 21 tot en met 25 april 2008 wordt wederom de Hannover Messe gehouden, de algemene technische beurs. Dit jaar staat KEMP voor de derde maal op deze beurs (hal 4 A04/3 ).
Wij hebben in Euregio verband wederom een gezamenlijke stand met LIDU, een Duits bedrijf dat ook software voor de “maakindustrie” levert.
Wij tonen wederom de nieuwste ontwikkelingen van het onderhoudsmanagement pakket BopV5Adobe Systems.
Er zijn ten opzichte van vorig jaar een aantal noviteiten te melden:

  • De module documentbeheer is wederom sterk uitgebreid, waardoor beheer nog eenvoudiger is geworden
  • Inmiddels is er ook een module contract beheer toegevoegd

Omdat deze beurs een must is voor mensen met belangstelling voor onderhoud en techniek vindt u als bijlage een entreekaart. De reis er heen lijkt ver maar dat valt mee, en als u dan op de beurs arriveert, kom dan direct naar onze stand. In ons Euregio café kunt u dan onder het genot van een drankje en een hapje in de stemming komen voor een informatieve beursdag
Wij zien u graag op deze beurs, zodat wij u over BopV5Adobe Systems kunnen informeren.
Zo ook over het nut van het gebruik van BopV5 naast een ERP pakket als SAP. Op 26 maart jongstleden hebben we hierover een bijeenkomst gehad met de Nederlandse Vereniging Doelmatig Onderhoud (NVDO). Daar kwam duidelijk naar voren dat het pakket SAP, voor onderhoudsmanagement niet de kwaliteit en flexibiliteit kan bieden als een specifiek pakket zoals BopV5Adobe Systems. Door middel van een standaard koppeling kunnen de beide pakketten elkaar echter uitstekend aanvullen.
Het vormt dan een win win situatie voor het management en de technische dienst.
Met die combinatie kunt u de effectiviteit van uw onderhoud verbeteren en dit ook zichtbaar maken in de financiële cijfers.

BopV5 gaat internationaal
Was BopV5Adobe Systems al beschikbaar in het Nederlands en het Duits, afgelopen jaar zijn Frans en Engels als taal toegevoegd. Dit was nodig voor nieuwe klanten in het zuiden van België en 3 licenties in Engeland.

KEMP vernieuwd
Inmiddels zitten wij al weer een jaar in ons nieuwe kantoor, na het in gebruik nemen is het niet meer rustig geweest. Wij kunnen trots zijn op ons order bestand en er wordt door het gehele team hard gewerkt aan de uitvoering ervan. Na ons kantoor was onze website aan onderhoud toe, inmiddels is de website actief met de nodige achtergrond informatie en actuele onderwerpen. Er staat informatie over KEMP maar ook over BopV5Adobe Systems inclusief een korte informatie film.
Wij willen in de toekomst de nieuwsbrief ook via internet gaan verspreiden, waarmee we u sneller en met minder verspilling van papier kunnen informeren.
Indien u de nieuws brief per E-mail wilt ontvangen dan kunt u dat via het contact formulier aangeven.
Voor de promotie van BopV5Adobe Systems op de Duitse markt beschikken we naast ons algemene adres www.kemp-bv.nl ook over het adres www.bopv5.de


Lopende projecten

Bij Gunnebo Doetinchem BV loopt sinds oktober een proef met een PU slijtbocht, in het verleden werd op deze plaats een rubberslang ingezet die elke 3 weken vervangen moest worden. De PU slang zit er reeds meer dan 5 maanden in, waarbij er dagelijks zo’n 20 – 25 ton droge mortel door heen geblazen wordt.


In onze vorige nieuwsbrief hebben wij u gemeld over een nieuwe installatie in Gravesend (Engeland). Inmiddels is het project flink op gang gekomen na een vertraging van bijna 3 maanden door problemen met de milieuvergunning. In die tijd is desondanks besloten om naast productie van bulkgoederen ook direct een zakgoed productielijn te plaatsen. Hierdoor is de omvang van het project verder toegenomen.
Deze week is begonnen met het storten van het fundament. De planning is dat de installatie in Augustus start met de productie.


Afgelopen september heeft KEMP opdracht gekregen voor het “upgraden” van de productie van Sakrete Droge Mortel te Hardenberg. Doelstelling voor het project was:

  • Aanzienlijke reductie van stof (stof arme productie)
  • Reductie van afval
  • Verhogen productie van 25 naar 40 ton per uur

Onder enorme tijdsdruk zijn we er in samenwerking met Machine fabriek Brunink en personeel van Sakrete in geslaagd om tijdens de kerstperiode de zanddosering naar de menger te verbeteren.
Half februari is tijdens een lang weekend de tweede fase uitgevoerd, waarbij de oude transport bak is vervangen door een elevator in combinatie met zelfreinigende transportschroeven.
Met deze aanpassing is de capaciteit verhoogd tot ruim 40 ton en zijn de ergste stof en afval problemen gereduceerd. Momenteel wordt gewerkt aan de afrondende fase, waarbij het aantal bulksilo’s met 2 wordt uitgebreid, en de centrale stofafzuiging wordt vervangen door een decentrale stof afzuiging. Medio april wordt het project aan de klant opgeleverd.  


Afgelopen maand hebben we daarnaast opdracht ontvangen voor het begeleiden van een fabrieksverplaatsing in Engeland, waarbij tevens een aantal verbeteringen uitgewerkt en geïmplementeerd zullen worden. Over dit project rapporteren wij u in de volgende nieuwsbrief.

Het blijkt bij bestaande installaties goed mogelijk om met “beperkte middelen” veel te realiseren, niet alleen op het gebied van productie output, maar ook op het gebied van kwaliteit (stof en afval reductie).

Geïnteresseerd? Kom dan naar Hannover of nodig ons uit voor een gesprek bij u op locatie.