Laatse nieuws van KEMP BV

laatste nieuws

18-10-2021

KEMP BV ontwerpt inblaasbeveiliging ter voorkoming van het inblazen in de verkeerde silo.

lees meer ...

16-05-2021

KEMP BV werkt aan een oplossing ter voorkoming van het inblazen in de verkeerde silo.

lees meer ...

nieuwsarchief

Hier vindt u alle voorgaande nieuwsberichten

lees meer...

Droge mortel nu ook in Plastic zakken verpakt.

Waarschijnlijk heeft u net als wij een bijzonder jaar achter de rug. Het jaar 2008 was een jaar van veel grote projecten, afgesloten met een forse teruggang als gevolg van de onzekerheid omtrent de wereldeconomie. Wel hebben wij in februari de opdracht gekregen voor het maken van een voorontwerp van een specialistische droge mortel installatie in Belgiė. Ook op de Hannover Messe waar KEMP voor de 4e keer ter promotie van het onderhoudsmanagement pakket BopV5 heeft geparticipeerd, was de recessie merkbaar. Het aantal bezoekers was duidelijk minder, desondanks zijn er toch weer belangrijke nieuwe contacten gelegd voor de inzet van BopV5 in Duitsland. Bedrijven lijken juist in deze periode te willen kiezen voor het verbeteren van hun onderhoud en BopV5 helpt hen daarbij.

Versterking organisatie

Midden 2008, op het moment dat KEMP volop bezig was met de uitvoering van grote projecten ter modernisering van droge mortel fabrieken, hebben wij de beslissing genomen om de structuur van de organisatie te versterken. Met het aantrekken van nieuwe medewerkers verwachten wij onze klanten beter te kunnen bedienen:

 • Monique Broekkamp - Binnendienstmedewerkster
 • Jacqueline Kruse - Hoofd marketing en communicatie
 • Henk Brueren - Senior projectmanager milieutechniek

Met deze versterkingen zijn we nog beter in staat om projecten van het begin (aanvraag bouw- en milieuvergunning) tot het eind (advies onderhoud) te begeleiden. Mede door onze versterking verwachten wij de huidige crisis beter te kunnen doorstaan.. Meer informatie over onze organisatie en de nieuwe medewerkers kunt u vinden op onze vernieuwde website www.kemp-bv.nl.

Helpen bij onderhoud
Naast de levering van het onderhoudspakket BopV5 zijn wij uiteraard ook gericht op het verbeteren van onderhoud en het leveren van reparatiedelen. In ons leveringspakket zitten merken als:

 • WAM (vlinder- en schuifkleppen, filters, transportschroeven, etc.)
 • VEGA (meetsensoren zowel analoog als bipolair)
 • MAIHAK (draaivleugel schakelaars)
 • EBRO (vlinder- en schuifkleppen)
 • NKF trilgoten en zeef installaties

Met name voor de betonindustrie leveren wij samen met een Duitse leverancier slijtvaste delen voorzien van een polyurethaan (PU) laag. Ook kunnen bestaande delen, zelfs bij op uw locatie, worden voorzien van een beschermde laag. Standtijd verbeteringen met een factor 8 zijn realiseerbaar. Wij kunnen u een goede prijs en korte levertijden garanderen.

Daarnaast kunnen wij u helpen bij het verbeteren van uw onderhoudsplan, al dan niet gesteund door enkele van onze partner bedrijven. Kortom neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of afspraak. Wij komen graag naar u toe om de mogelijkheden met u te bespreken.

Afgeronde projecten

In maart 2008 werd in Gravesend (UK) gestart met het fundament voor een nieuwe droge mortel installatie voor Remix Dry Mortar. In augustus vorig jaar kregen wij een aanvullende opdracht voor het plaatsen van een zakgoed installatie inclusief een palletizer en de aansluiting met de menger. Ondanks de late termijn van bestellen zijn wij er in geslaagd om de oplevering van de zakgoed installatie gelijktijdig met de oplevering
van de mengerij te realiseren. Tijdens de kerstperiode zijn de laatste tests uitgevoerd en kon de fabriek per 5 januari 2009 ook daadwerkelijk volledig in productie. De zakgoedmachine (plastic zakken – FFS), heeft afhankelijk van het product een maximale productiesnelheid van 750 zakken per uur.

Momenteel ondersteunen wij het bedrijf met het implementeren van het onderhoudsplan en het samenstellen van de noodzakelijke reserve delen. Ook bij het toekomstig onderhoud zullen we dit bedrijf evenals hun vestiging in Bristol blijvend ondersteunen.

In dezelfde periode hebben wij ook de bedrijfmodernisering bij Remix Droge Mortel te Ellertshaar gerealiseerd. Naast een vernieuwing in de mengerij is daar een moderne zakgoedmachine met een hoge capaciteit gerealiseerd. Naast het ontwerp is KEMP intensief betrokken geweest bij:

 • Aanvraag milieu vergunning
 • Aanvraag bouw vergunning
 • Inkoop deelleveringen (grondwerk, fundatie, productiehal, Staalbouw etc.)

Ook de algehele projectleiding lag voor dit project bij KEMP. Onze ervaring met milieuzaken kwam goed van pas toen een oude, niet bekende bodemvervuiling werd aangetroffen. Door intensief overleg met onder andere Oranjewoud en de gemeente Borger Odoorn kon snel worden begonnen met het volledig saneren van deze vervuiling, waarbij de vertraging uiteindelijk beperkt bleef tot minder dan 6 weken. Begin dit jaar is de installatie volledig in bedrijf genomen en kan het bedrijf als eerste in Nederland zijn klanten voorzien van stofvrije en regenbestendige zakken met diverse mortel soorten.

Geļnteresseerd? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak (074-2914023).